Samarbete

Tänk vad lätt det kan gå om man hjälper varandra...men det är ju just det där med att hjälpa varandra också. Vissa har det i sig av sig själv medans det för andra inte är så naturligt.

En skotertur står på schemat tillsammans med grillning, hoppas att vädret tillåter det bara. Solen kan vi nog inte hoppas på så mycket, men kylan kan gärna få hålla sig borta för en dag.


På måndag blir den en tur ner till Östersund för att försöka göra lite fynd, Sedan ska vi möta upp Sylvia och Jacob som ska göra oss sällskap tillbaka för att fira in det nya året.


Min favorit på julbordet

Systers sillsallad


½ burk tomatsill

4 hårdkokta ägg

1 purjolök (den vita delen)

2 tomater


Hackas allt till lagom stora bitar


1 burk crème fraiche

2 msk majonnäs

lite vispad grädde

ketchup efter behag


Blanda ihop de hackade ingredienserna

tillsammans med resterande i en skål


Njut av en underbar sillsallad


Post

Det är alltid lika roligt att få post, brukar inte få det så ofta men den här vecka har det ramlat in överaskningar... Men får lite ångest när julkorten kommer och jag själv inte har skickat några. Men jag har ju gjort ett fint och lagt ut här på bloggen, hoppas att alla er det.

Väntar på att Alex ska komma imorgon, hoppas verkligen att det inte kommer något ivägen så han inte kommer med bussen...


4:e advent

Sitter i sängen och ska snart göra mig redo för att gå till jobbet. Första kvällen vi har a la carte, ska bli intressant...nya kockar i köket som inte har jobbat ihop sig så mycket än, men det ska nog gå bra.

Igår vad det nypremiär på Eriksgården, de har byggt ut och om. Blev jätte bra, med gud vad varmt det var...eller berodde det bara på att jag och Emelie bodde på dansgolvet.

3 dagar till jul och det känns verkligen inte, kommer att jobba över jul och nyår vilket gör att det inte riktigt blir någon julkännsla. Men nästa år, då ska det bli andra bullar...hoppas jag iallafall.

Fortsatt högkonjuktur i fjällen

Vemdalen/Åre Från Skistar rapporteras om närmast högkonjunkturliknande siffror när det gäller bokningsläget i fjällen.


Det är 10 procent bättre än vid förra året den här tiden då högkonjunkturen var i topp.
I Vemdalen är bokningsläget 15 procent bättre och i Åre är det upp med 3 procent. Den lägre ökningen för Åre förklaras med en effekt av att orten har ett större beroende av företagsmarknaden.


Enligt Skistars vd Mats Årjes är det tre faktorer som är viktiga för vintersäsongen och där samtliga nu är gynnsamma: Natursnö, möjligheterna för snötillverkning och bokningsläget.


- Det är glädjande att vi fortsatt kan uppvisa en stark försäljningsutveckling trots den allmänna finansiella oro som ligger som ett moln över världen, enligt Mats Årjes.
Över skidorterna har istället snömolnen dragit in i ett tidigt skede i år. Det har medfört snödjup på mellan 40 och 70 centimeter.
I rapporten för tredje kvartalet konstaterat att gästerna hittills bokat boende för 445 miljoner kronor på Skistars fem destinationer i Sverige och Norge. Det innebär 79 procent av den totala boendekapaciteten.

Källa: LT


Drömsemestern

 
"Det var många som undrade varför de inte satte in andra transportmedel för oss. Jag tycker inte att de visade någon god serviceanda", säger Sten-Åke Larsson. Foto: Jonas Ottosson

Tågförsening förstörde deras drömsemester

Lorås LT Stig-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren fick sin drömsemester till Indien förstörd. Tåget blev sju timmar försenat. - Vi hade planerat resan i ett halvår, säger Sten-Åke Larsson.


Förra veckan skulle Sten-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren åka med SJ:s nattåg från Östersund till Stockholm. Därefter skulle de vidare till Arlanda och sedermera med flyg till Indien och Goa.

Men tåget kom inte iväg i tid. Först fick resenärerna besked om att kontaktledningarna hade blivit nedisade och att man försökte åtgärda problemet.


- När jag pratade med konduktören visste inte han så mycket. De hade knappt någon information att ge oss. Men han sade att det inte skulle ta så länge, säger Steg-Åke Larsson.


Och fortsätter berätta:

- Efter ett tag valde man att skicka en del resenärer med buss till Bräcke för att de skulle hinna med anslutningståget norrut. Vi andra satt kvar och väntade på ny information, vi hade ju fått löften om att tåget skulle starta.

Någon ny information kom aldrig. Vidare säger Sten-Åke Larsson att han och flera andra resenärer protesterade mot att det tog så lång tid.


- Det var många som undrade varför de inte satte in andra transportmedel för oss. Jag tycker inte att de visade någon god serviceanda.


Nästan sju timmar efter den ordinarie avgångstiden avgick tåget från Östersund. Då visste Sten-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren att det redan var kört att hinna med flyget från Arlanda.

- I Gävle klev vi av och åkte tillbaka, säger Sten-Åke.


Efteråt pratade de med sitt resebolag.

- Vi hade tur att det fanns två platser kvar till Indien. Eftersom vi har betalat för den första resan, så kommer vårt försäkringsbolag betala för den som vi nu har bokat. Däremot är vi tvungna att ligga ute med pengar, säger Ann-Marie Lundgren.

- Men nu blir det bara semester i en vecka. Sedan får vi fira julafton på flyget, säger Sten-Åke Larsson.


Vidare säger han att SJ inte ville betala ut hela biljettbeloppet för den nya tågresan till Stockholm eftersom det är dyrare att åka med tåg strax innan julafton.

- Jag vägrade och de ändrade sig.


Till LT säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour att det är beklagligt med den långa förseningen.

- Det tog längre tid än vad Banverket trodde från början. Samtidigt gjorde vi bedömningen att avvakta läget. Det är alltid svårt att göra en prognos på hur länge det tar att lösa problemet, säger han.

- Efter händelsen har vi börjat titta på hur vi kan förbättra informationen ut till kunden.

Källa: LT


Till alla nära och kära

     

Mina vänner


Julen närmar sig med storm steg, och även i år har julkänslan lyst med sin frånvaro...var ett tag det kändes som att den skulle titta förbi, men inte det.


Spenderade gårdagen i Östersund med två av våra kockar, blev en dag med mycket skratt. Och det bästa av allt var att jag fick tillbringa några timmar med min underbara vän Sylvia.


Längtar till nyår som bara den, då kommer både Sylvia och Sara hit med sina respektive. Kommer att bli så roligt, det är ju inte allt för ofta som mina vänner tittar förbi. Men jag är inte så mycket bättre själv, men det ska det bli ändring på vill jag lova.


Och på söndag kommer min älskling!


Utmanad av Marianne

Tre saker jag inte kan vara utan: Min älskling, min stora underbara familj och mina vänner.

Tre saker jag ångrar: Vet inte om jag ångrar något, allt som jag har gjort har lett till att jag är den jag är idag, och har de underbara människor i mitt liv som jag har nu.

Tre saker som gör mig glad: Min älskling, min familj och mina vänner

Tre saker som gör mig arg: Människor som inte vågar säga vad de tycker och stå för det. När människor inte lyssnar, utan bara ignorerar. Egoistiska människor.

Tre människor jag beundrar: Mamma och pappa och min favvo moster.

Tre saker jag skulle vilja göra: Åka på lång semester med Alex, få umgås med min stora familj och komma in på en utbildning.

Tre maträtter eller ingredienser jag gillar i köket: Fisk, kyckling och potatis

Tre Tv program jag ser: One Tree Hill, när jag hinner. Just nu ser jag inget när jag inte har några kanaler...och annars brukar jag inte hinna se så mycket heller.

Tre saker jag har med mig i livet: Erfarenheter på gott och ont, min underbara familj och hoppas på att ha med mig min älskling.

Tre saker på önskelistan: Ett underbart 2009 för mina nära och kära med inte allt för många hårda prövningar. Utan ett år med mycket skratt och underbara stunder.

Tre bloggar jag utmanar:   Sara    Alex    Therese


16 december

Jullåtarna spelas lika flitigt på radion i år som tidigare år...och som vanligt är det alltid en låt ellet två som fastnar och inte vill försvinna. Denna låt har en förmåga att alltid sätta sig på hjärnan hos mig...



Här är några av de nya lagarna 2009

Dyrare studielån, lättare att hyra ut sin bostad i andra hand och dyrare tv-avgift. Några av nästa års viktigaste lagändringar.


Ökade möjligheter till andrahandsuthyrning

När en hyresgäst åker utomlands under en längre tid och vill hyra ut sin lägenhet ska hyresnämnden kunna ge tillstånd till andrahandsuthyrning.

Återbetalningstiden för den som har tagit ut en för hög hyra minskas från två till ett år bakåt i tiden.


Ändringar i föräldrabalkens regler om förmynderskap

För att skydda barn mot risken att behöva gå in i vuxenlivet med skulder införs regler som innebär att föräldrar inte ska kunna rättshandla så att barn sätts i skuld, om inte en överförmyndaren har lämnat sitt samtycke till det. Användningen av spärrade bankkonton - konton som föräldrarna inte kan disponera utan överförmyndarens tillstånd - ska användas i större utsträckning.


Höjd tv-avgift

Tv-avgiften höljs med 44 kronor till 2 076 kronor per år.


Sänkt skatt på förvärvsinkomster - Jobbskatteeavdrag

Inkomstskatten sänks, enligt regeringen för att "stimulera arbetsutbudet och få fler i arbete", bland annat genom att jobbskatteavdraget förstärks och förenklas.

Jobbskatteavdraget fungerar så att skattelättnader för låg- och medelinkomsttagare är större i förhållande till lönen än för höginkomsttagare.


Räntenivån på studielån

Studielånen blir dyrare då räntan på lånen höjs till 2,5 procent, vilket är 0,4 procentenheter över 2008 års nivå.


Ny diskrimineringslag och ny Diskrimineringsombudsman

Diskrimineringslagen ersätter jämställdhetslagen och en handfull andra diskrimineringslagar. Lagen innehåller bestämmelser om skydd mot diskriminering i samband med religion, etnisk tillhörighet, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, funktionshinder, sexuell läggning och ålder. Skyddet mot diskriminering utökas.

Kränkta personer kan få en Diskrimineringsersättning.

En Diskrimineringsombudsman inrättas. Därmed avvecklas verksamheterna hos Jämställdhetsombudsmannen, Ombudsmannen mot etnisk

diskriminering, Handikappombudsmannen och Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning (HomO). Jämstaälldhetsnämnden och

Nämnden mot diskriminering ersätts av en ny nämnd mot diskriminering.


Från sjukersättning till arbete

Personer med sjukersättning ska kunna återgå till arbetet utan att få rätten till ersättning omprövad av Försäkringskassan.

Sjukersättningen minskas först då en så kallad reduceringsinkomst för ett år överstiger fribeloppet. Reduceringsinkomsten är förvärvsinkomster och andra pensionsgrundande inkomster.


Kärlek

En vecka tills älsklingen kommer upp, som jag har väntat...känns som en evighet även fast det inte var så länge sedan han var här.

Mycket som man vill hinna med på kort tid och inte så lätt att göra det alla gånger...


Välja sina ord

Det är inte så lätta alla gånger att göra sig förstådd, att uttrycka sig så att andra förstår vad det är man menar. Kan vara att en människa förstår precis vad det är man vill säga medans en annan inte gör det...det gäller att välja sina ord omsorgsfullt.






Lucia

Ligger i sängen och är trött, less och uttråkad...men orkar inte göra något. Tidigt på jobbet denna helg och kanske lite lite sömn. Funderade på att gå ut och titta ikväll...Eriksgården öppnar ju, men det lär nog bli så att jag blir kvar i sängen.

Kanaler

Precis hemkommen från luciafirande i kyrkan...de är ju bara för söta dessa nior som lussar.

Sitter nu i sängen och har allmänt tråkigt, tänk vad mycket en tv kan göra. Eller tv har jag ju, det är bara dessa kanaler som iinte vill fungera. Får ta och titta på en film eller något, inte för att det är samma sak men...

Rosa underställ

Sovmorgon blev det idag...och det behövdes tydligen. Vaknade inte förrän vi 12 tiden och hade då bara vaknat till en kortis under nattens gång. Annars brukar jag vakna minst en gång varje natt för att gå på toaletten.

Dagen har bestått av en snabbstädning, bytning av glödlampor som det har varit hårdvaluta på här den sista tiden. Sedan tittade jag in på Toppsport och fixade skidor för säsongen, tänkte hyra men det bliv så att jag köpte ett par istället när det blev billigare. Och vad hittade jag inte mer när jag gick omkring där inne...jo, mitt rosa underställ som jag har letat efter. Så det kommer snart att ligga ett snyggt rosa underställ i min garderob. Man skulle kunna säga att det jag har har gjort sitt, lite hål här och där som det inte är någon mening att sy ihop.


Trött

Då har man överlevt helgens julbord... Var lite orolig att det inte skulle bli så mycket folk på dansen i lördags då det inte var så mycket bokat på julbordet. Men innan kvällen var slut blev det en hel del, kom i säng vid 5 tiden.

Var inte helt lätt att ta sig ur sängen på söndagen för att jobba det lilla julbordet. Känndes nästa som att man hade varit på ett jätte kalas kvällen innan. Julbordet blev lugnt, men ändå ganska mycket folk.

Nu har vi veckan på oss att ladda inför helgen som kommer att bli väldigt intressant... kommer ca 180 skidåkare som ska bo hos oss över helgen.

Dagen kommer att tillbringas framför tv:n, så det blir inte många knop gjorda idag

Julskiva

Då var det då dax för två dagar med mycket jobb... Ska fixa en skiva med julmusik och sedan hoppa in i duschen. Försökte mig ju på det här med skivan igår, men det gick inte så bra så jag hoppas att det ska gå bättre idag.

Tänk att det redan är dax för alla dessa julbord...känns som att det inte var så länge sedan sist. Men i år verkar det inte vara lika stor efterfrågan som förra året. Har väl att göra med denna finnanskris antar jag, tänk att den påverkar precis allt...

Själv kommer jag inte ihåg sist jag var på ett julbord, ska jag vara ärlig tror jag inte att jag har det heller...eller kanske en gång när jag var liten. Har ett svagt minne av att jag ska ha varit på ett julbord på hotellet hemma i Dorro. Däremot har jag jobbat på så många att de inte går att räkna längre. Det roligaste och som jag alltid kommer att minnas är de mysiga julborden som de har på Kastellet i Waxholm. Svårt att beskriva, måste bara upplevas...

Fler i samlingen

I måndags blev det fyra nya tomtar till samlingen...

      

Award

Fick denna award av  Marianne 





Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Jag vill ge adwards till:

1.
Brudarna
    Fyra galna och härliga tjejer som bloggar om allt, älskar eran blogg.

2. Sara
     En av mina närmaste vänner som jag precis har hittat bland alla bloggare.

3. Anna
    Alltid lika roligt att läsa vad som händer med denna härliga tjej.

4. Kia
    Min släkting som bloggar om sitt härliga familjeliv.

5. Emelie
    Just nu lite bloggtorka annars roligt att läsa.

6. Jennie
     Denna tjej har alltid en massa hyss för sig.

7. Therese
     En av mina pinglor som bloggar om vad som händer i hennes liv.
    


Julskinka

Tänk att det ska vara så svårt att hitta rätt storlek när man ska beställa kläder... storleken som passar ena gången passar inte den nästa. Men vad gör man när det är 22 mil till närmaste stad. Så det är bara att skicka tillbaka och ta en annan storlek.

Hela veckan har det varit julstök i köket på jobbet, och mycket gott har det blivit... det sista ag såg gå in i ugnen var ett gäng julskinkor. Tror nästan att det är favoriten på julbordet.


Så om du är sugen på ett härligt julbord är det på Hotell Funäsdalen du ska vara imorgon och kanske dansa lite inpå småtimmarna. Eller varför inte titta in på det lilla julbordet som vi har på söndag.


Dax igen

Dagen kommer att bestå av bak i Tännas, lussebullar står på listan och kanske något annat gott. Får se vad dagen har att bjuda på.

Började iallafall min dag med ett besök på hc, tänka sig. Nästan så jag skulle skaffa mig ett stamkort...hihi
Denna gång var det en ordentlig urinvägsinfektion. Så nu var det dax igen...var ju länge sedan sist nu, 18 aug närmare bestämt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort