Väder

Nog är vi allt bra roliga vi männsikor...när det regnar och är kallt ute så gnäller vi över att det är så trist väder ute och att man blir så deprimerad. När sedan solen och värmen kommer då är det inte heller bra, för då är det så varm, svetten rinner och man orkar inget.

Undrar vilket väder det ska vara för att det ska vara bra?!

Själv ska jag ta en promenad i solen och njuta av att sommaren äntligen är här!

Äntligen...

Solen har hittat hit, hoppas verkligen att den stannar en stund denna gång. Tänk vad lite sol kan göra mycket...människor kryper fram från sina gömmor, äter glass, cyklar, donar på ute i trädgården och bara njuter av värmen och över allt doftar det nyklippt gräs.

Ååå vad det är härligt med sommar.


Tiden går fort

Två dagar kvar tills det bär av upp till Storjola, ska bli skönt att komma iväg en sväng och självklart få umgås med hjärtat lite. Sedan är det bara en vecka kvar, nu går tiden verkligen fort...

Har packat ihop det mesta, det som är kvar är det som ska packas ner i resväskan som jag ska hämta nu när jag är hem. Sedan är det bara till att städa och tacka för mig...

Tänka till

Nästan storm ute idag...undrar när sommaren tänker komma?! Just nu låter det som att det inte är någon som har vädergudarna med sig.

Här packas, tvättas och rensas det för fullt idag. Har just nu tre högar i hallen, saker som ska hem till Lajksjö,  till Alex och dertsom ska slängas. Det är sjukt vad jag har lyckats samla på mig saker under min tid här i Funäs, har ju flyttat tre gånger och har då rensat en hel del men ändå sitter jag nu här med saker upp över öronen. Men denna gång blir det en grov rensning vill jag lova, tänker inte köra något i onödan.

Åker ju med över midsommar så då packas bilen full och sedan hade jag tänkt att jag skulle få plats med resten när jag "flyttar" hem. Så nu gäller det att tänka till lite...

Nedräkning

Nu är det verkligen nära, lite svårt att förstå att min tid här i Funäsdalen snart är slut och att jag ska åka härifrån. Skulle ju bara vara här en vintersäsong och slutade med att jag blev här i nästan 2 år, tiden går verkligen fort vara sig man vill det eller inte.

Har en lugn helg framför mig...nästa helg är det midsommar och den kommer att firas uppe i stugan tillsamman med älsklingen, mamma och pappa.

Helgen därpå är den 30-års kalas, vilket jag tror kommer att bli galet roligt. Blir även lite av en hejdå fest, för sedan ska det sista packas och bilen rullar norr ut i mitten av veckan. Helt galen ;)

Skolavslutning

Sommarlov står för dörren för väldigt många...nya studenter varje dag. Tänk att få ha sommarlov, inte behöva ha en massa måsten en hel sommar. Bara koncentrera sig på sol, bad och umgås med vänner, skulle inte vara helt fel.

Undrar hur det känns för alla studenter efter denna helg?! Det är ju nu de ska ut i den "riktiga" välden och just nu är det ju inte så lätt. Tänk att som 19-åring slåss på arbetsmarknaden med alla andra som redan är där...det smartaste är kanske att fortsätta att studera ett par år till. Men alla är ju inget gjorda för att plugga, vad ska de hitta på för att ha en chans?!

Imorgon har vi 9:ornas avslutningsfika på hotellet, brukar bli lite långdraget men det är en skön dag på jobbet. Lärarna är så roliga, de skriver en låt om varje elev som de framför under fikat. Men eleverna är ju inte sämre, så de brukar sjunga om lärarna oxå...


en dag i juni

Idag har solen äntligen tittat fram, var ett tag sedan den gjorde det...vi hade ett riktigt oväder igår med både åska och blixtar.

Dagarna rullar på som vanligt, börjar jobba vid 9 på morgonen om det inte är mycket frukost då blir det kl.6 och går sedan hem vig 16 tiden. Lagar mat, ser sedan en film eller något för att få tiden att gå. Gud, vad tragiskt det låter men det är faktiskt ganska skönt.

Tänk vad det kan skilja sig...på vintern är det full ruller och det händer saker hela tiden och sedan över en dag så dör det ut. Maj och juni händer det absolut inget, efter midsommar börjar det komma igång igen men det är ju absolut inte som på vinter.

Sveriges nationaldag

Tittar ut genom fönstret och vädret känns inte allt för roligt, har en dag inne idag. Ska snart iväg och handla lite inför kvällen, kommer att bli grillning och sedan en film. Så nu måste jag ju köpa godis, kan ju inte se på film en lördagkväll utan godis.

Nationaldagsfirande idag och jag har varken sett en flagga eller hört någon nationalsång...inte för att denna dag känns så viktig, förstår inte varför det var så viktigt att få denna dag till en röd dag!

4 Juli

Vaknade vi 7 tiden och tänkte ta en morgonpromenad innan det var dax att åka till jobbet. Stängde av klockan och tittade ut, lika snabbt stälde jag om klockan och sov en timme till...det snöade ute, gjorde det fram till ett tiden idag. Det ska väl inte snöa i juni! Vet att det snöade precis innan skolavslutningen förra året men då vad det upp på fjället och inte nere i byn.

Man blir allt lite nere när det helt plötsligt börjar snöa medans man går och väntar på sommarvärmen...

Tre veckor kvar nu, tiden går verkligen fort samtidigt som det känns som att det kryper fram.

Dumburken

Saknar verkligen att sitta och dö titta på tv, har varit utan tv i två månader nu...eller inte utan tv, det är kanalerna som jag saknar. Tror att jag snart har sett alla fimer som finns på datorna, dåliga som bra. Så nu börjar jag bli ganska less på att se på film, det blir ju inte riktigt samma sak som när man myser ner sig i soffan med en filt och en godispåse.

Ååå, vad jag ska se på tv när jag kommer hem...

Belive it or not

Men jag har sett en björnmamma och två bebis björnar idag...helt galet. De kom uppspringande på vägen, stannade tvärt och sprang sedan tillbaka. Allt gick så fort att jag knappt han reagera...men nu har jag sett en björn i det fria eller närmare bestämt tre stycken.

Juni

Första juni och jag är inne på min sista månad, nu är det 29 dagar kvar... Känns konstigt men fruktanvärt skönt att detta kapitel är slut och det är dax för ett nytt.

Vad som händer i nästa kapitel är oklart, känns som att det inte gör så mycket det brukar ju alltid ordna sig på ett eller annat sätt.

Helgen har spenderats tillsammans med Alex, har haft det kanon skönt i det underbara sommarvädret. Vill verkligen inte åka tillbaka till fjällen, men det är ju inte länge kvar nu och snart är det ju midsommar som vi ska tillbringa uppe i Storjola. Är så länge sedan jag var där nu, tror nästa att det är två år sedan...och det är alldeles för länge enligt mig.

Födelsedag


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort